Διαγωνισμός ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

Ο Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών του 3ου ΕΠΑΛ ΠΕΙΡΑΙΑ με την υποστήριξη του 1ου Ε.Κ. ΠΕΙΡΑΙΑ, διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά, το 2ο ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ, που πραγματοποιήθηκε στις 13, 14, 15 και 20, 21, 22 Φεβρουαρίου 2017. Προσκαλεσμένοι να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό ήταν οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου των σχολείων του Πειραιά για να φιλοτεχνήσουν ευανάγνωστα και με αισθητική άποψη την πολυσύλλαβη σύνθετη λέξη «ΠΕΙΡΑΙΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ».

Οι μαθητές των γυμνασίων ξεναγήθηκαν στην αισθητική της καλλιγραφίας και στη σημασία της ευανάγνωστης γραφής στις χειρόγραφες εργασίες και ιδιαίτερα στις εξετάσεις τους.  Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή μαθητών και μέρος των μαθητικών έργων εκτέθηκαν στο πλαίσιο των αθλητικών δραστηριοτήτων του ?Σχολικού Πειραι-A-θλητισμού? στον Πολυχώρο ¨Μάνος Λοϊζος¨ στη Νίκαια.

 

Οι μαθητές που απέσπασαν τα βραβεία είναι:

1ο  ΒΡΑΒΕΙΟ ? ΧΡΥΣΗ ΠΕΝΑ: ΣΑΛΟΥΦΑ ΝΙΚΟΛΙΝΑ, 8ο Γυμνάσιο Πειραιά

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ? ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΠΕΝΑ: ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ ΦΑΙΗ, 8ο Γυμνάσιο Πειραιά

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ – ΧΑΛΚΙΝΗ ΠΕΝΑ: ΦΑΝΙ ΑΝΝΑ, 4ο Γυμνάσιο Πειραιά

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στα μέλη της Κριτικής Επιτροπής:

Αγκαβανάκη Αργυρή, ζωγράφο

Μαρτίνη Ελένη, Γραφίστρια, Καθηγήτρια Εφαρμογών, ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ

Τσιριγώτη Παναγιώτη, Φιλόλογο

 

Υπεύθυνη δραστηριότητας:  Ασπασία Βουδούρη

 

Υλοποίηση: κ. Παναγιώτα Σταθοπούλου, κ. Όλγα Καρκάρογλου

 

Στη δραστηριότητα συμμετείχαν οι μαθητές της Β?Τάξης του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών:

Αθανασόπουλος Νικηφόρος, Γύλου Χριστίνα-Δέσποινα, Δαμίγου Κωνσταντίνα, Δημητρίου Χριστίνα, Λύκου Μαργαρίτα-Μαρία, Μαρτή Ευανθία, Μαρτής Ιωάννης, Ροπόκη Άρτεμις, Σοβατζή Αθανασία, Τσιάντου Αικατερίνη και Τσομπανίκος Χαράλαμπος.

print
Posted in Δραστηριότητες, Εκπαιδευτικές.