Ωρολόγιο Πρόγραμμα

⏰ Σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του Σχολείου:
❗️ Οι μαθητές/τριες προσέρχονται στο σχολείο πριν την έναρξη των μαθημάτων. Η έναρξη (8:15), λήξη (14:00) και διάρκεια των μαθημάτων του υποχρεωτικού προγράμματος και τα διαλείμματα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του σχολείου.
❗️ Οι μαθητές/τριες εισέρχονται στις αίθουσες διδασκαλίας μόλις κτυπήσει το κουδούνι για την πρώτη ώρα και μετά την ολοκλήρωση της πρωϊνής συγκέντρωσης στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Η εξώπορτα του σχολείου κλείνει στις 8:30. Όσοι προσέρχονται με καθυστέρηση, για να μην δημιουργείται αναστάτωση στη διδακτική/μαθησιακή διαδικασία, παρουσιάζονται πρώτα στο γραφείο της Διεύθυνσης. Κατόπιν, παραμένουν έξω από το γραφείο των καθηγητών υπό την εποπτεία εκπαιδευτικού και εισέρχονται στην τάξη τους μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας διδακτικής ώρας.
❗️ Οι μαθητές/τριες πρέπει να εισέρχονται στην τάξη αμέσως μόλις χτυπήσει το κουδούνι.
❗️ Εφόσον εισέλθει ο διδάσκων στην αίθουσα διδασκαλίας δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κανέναν/καμία μαθητή/τρια.
❗️ Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων κανένας μαθητής, από τους προσελθόντες στο σχολείο, δεν επιτρέπεται να απουσιάζει αδικαιολόγητα από την αίθουσα διδασκαλίας.
❗️ Η αποχώρηση των μαθητών/τριών από το Σχολείο πραγματοποιείται με την ολοκλήρωση του διδακτικού τους ωραρίου στις 14:00.
❗️ Οι μαθητές/ριες σε καμία περίπτωση δεν φεύγουν από το Σχολείο πριν τη λήξη των μαθημάτων χωρίς άδεια. Αν παρουσιαστεί ανάγκη έκτακτης αποχώρησης κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου (π.χ. ασθένεια), ενημερώνεται ο γονέας/κηδεμόνας για να προσέλθει στο Σχολείο και να παραλάβει το παιδί του.
❗️ Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος οι μαθητές/ριες οφείλουν να βγαίνουν στον αύλειο χώρο, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός στις αίθουσες διδασκαλίας και στους διαδρόμους και να μειώνεται η πιθανότητα ατυχημάτων. Κατά συνέπεια, δεν θα παραμένει κανένας/καμία μαθητής/τρια στους ορόφους του σχολείου, παρά μόνο εφόσον υπάρχει ανάγκη, αφού έρθει σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση και τον/την εφημερεύοντα/ουσα καθηγητή/τρια.

🌸Επισημαίνεται πως η τήρηση του ωρολογίου προγράμματος στο σχολείο από τους μαθητές συμβάλλει σημαντικά στην εκπαιδευτική διαδικασία, προσφέροντας πολλά παιδαγωγικά οφέλη.
Καταρχάς, η τήρηση του προγράμματος διδασκαλίας διδάσκει στους μαθητές/τριες τη σημασία της προσήλωσης σε υποχρεώσεις και της χρονικής διαχείρισης, δεξιότητες που είναι χρήσιμες σε όλες τις πτυχές της ζωής τους.
Επιπλέον, η συνεπής παρακολούθηση των μαθημάτων βοηθά τους μαθητές/τριες να αναπτύξουν συστηματικότητα και ευθύνη, ενισχύοντας την ακαδημαϊκή τους απόδοση και επιτυχία.
Τέλος, η τήρηση του ωρολογίου προγράμματος προωθεί μια οργανωμένη διαδικασία εργασίας, προσφέροντας στους μαθητές/τριες μια σταθερή δομή και αίσθηση ασφάλειας στο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

3ο ΕΠΑ.Λ. Πειραιά